Είναι πάντα έξυπνο και κερδοφόρο να επενδύεις σε μια επεκτεινόμενη οικονομία με κύριο και αυξανόμενο οικονομικό ρόλο στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η οικονομία της Ελλάδας που ως μέλος της ΕΕ συμμετέχει και αυτή στο πλέγμα του ?.
Η Ελλάδα είναι στη διαδικασία θέσπισης ενός Εθνικού κτηματολογίου ( Υπηρεσία εγγραφής τίτλων γης) ενώ οι επίσημοι τίτλοι θα χρησιμοποιούνται για περιουσία που ασφαλίζεται την ίδια στιγμή από την πολιτεία. Μερικές περιοχές ήδη είχαν υπηρεσίες εγγραφής περιουσίας (κτηματολόγιο) όπως η Ρόδος και οι Κυκλάδες, ενώ πολλές άλλες βασίζονται σε διαφορετικό σύστημα όπως η υπηρεσία εγγραφής υποθηκών σε μια νομαρχιακή βάση.
Η εταιρία μας θα σας βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία επένδυσης περιουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε πρόθυμοι να σας προτείνουμε όλες τις ευκαιρίες, να σας συστήσουμε γνωστούς και αξιόλογους δικηγόρους και γενικά να σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία. Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία υπογραφής συμβολαίου ακολουθήθηκε κανονικά και ότι ο πελάτης κατέχει έναν ισχυρό τίτλο περιουσίας.
Μπορεί να κάνει κανείς συναλλαγές (αγοραπωλησίες)
§ στο όνομα του
§ στα συνενωμένα ονόματα αυτού και της γυναίκας του ή ονόματα των παιδιών του ή και συνεργάτη του
§ σε τρίτο άτομο που θα κληρονομήσει την περιουσία. σε όνομα μιας εταιρείας, είτε τοπική είτε υπερθαλάσσια (πολυεθνική) ή offshore.
Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη.
Αν και δεν υπάρχουν πρότυπα (standard) στην αγορά, σχετικά με τους τρόπους ασφάλισης που μπορεί να επιλεχθούν, είναι λογικό να προτείνουμε στον ιδιοκτήτης της περιουσίας να ασφαλίσει την περιουσία του έναντι κινδύνων που αναφέρονται πιο κάτω. Συνήθως η ασφάλεια (έναντι κινδύνων) περιλαμβάνει φωτιά, σεισμούς, πλημμύρες, σπάσιμο τζαμιών, καταιγίδες, κλοπή και λοιπούς κινδύνους αν και η ασφάλεια έναντι πολλών αιτιών από τις προαναφερόμενες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας.
Δεν είναι αναγκαίο να ζει η να εργάζεται κάποιος στην Ελλάδα για να αγοράσει ακίνητο. Αρκεί να μεταφέρει από την πατρίδα του το αντίστοιχο από το νόμο φορολογημένο εισόδημα που χρειάζεται για την αγορά και την ετήσια συντήρησή του.
Σε περιοχές κοντά στα εθνικά σύνορα και σε μερικά νησιά για προερχόμενους από χώρες εκτός ΕΕ απαιτείται ειδική άδεια από Τοπικό Συμβούλιο (Δικαστήριο) και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να υπάρξει συναλλαγή περιουσίας. Δεν υφίσταται περιορισμός σε όλες τις άλλες νησιώτικες και ηπειρωτικές περιοχές. Αν είστε πολίτης της ΕΕ (εθνικότητα) δεν έχετε πρόβλημα να συναλλάσσεσθε για ιδιοκτησία/επένδυση στην Ελλάδα.
Οι περισσότερες κατοικίες που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα κατέχουν υπό καθεστώς απόλυτης κυριότητας. Σε μερικές περιπτώσεις είτε για φορολογικούς είτε για κάποιους άλλους λόγους η απόλυτη κυριότητα χωρίζεται σε 2 μέρη. Στην επικαρπία και στην ψιλή κυριότητα. Το εφ΄ όρου ζωής ποσοστό εισοδήματος που καλείται «επικαρπία» και το δικαίωμα ιδιοκτησίας και αξίας διαμονής που καλείται «ψιλή κυριότητα», μετά τον θάνατο του προσώπου που έχει την επικαρπία που λέγεται «επικαρπωτής» τα δικαιώματα του μεταφέρονται αυτόματα στο άτομο που έχει την ψιλή κυριότητα και έτσι αποκτά την απόλυτη κυριότητα της ιδιοκτησίας.
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή κτιρίων στην Ελλάδα συμμορφώνεται με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και δεδομένα. Επιπλέον αυστηροί κανονισμοί ισχύουν για προστασία από τους σεισμούς.

/

www.galaios.eu Copyright 2011 | All Rights Reserved. Powered by Compudynamic L.T.D. | Design & Hosting Solutions